top of page

Elizabeth Hooijenga

Elizabeth Hooijenga

Ik geloof in de veerkracht van de mens. Wat je ook meegemaakt hebt of meemaakt. Zolang er hoop en vertrouwen is, ervaar ik de mens als veerkrachtig.

Mijn achtergrond is sociaal pedagogisch. Van nature ben ik geïnteresseerd in verschillende culturen, het menselijk gedrag en de communicatie ertussen. Deze interesse heb ik verdiept in een opleiding tot professioneel coach, die ik succesvol heb afgerond met een diploma aan de Hanzehogeschool in 2008. Ontwikkelingswerk en werken met verschillende culturen in Nederland en in West-Afrika hebben mijn leven verrijkt. Mijn verlangen naar avontuur beantwoordde ik door te backpacken door Afrika, India en Zuidoost Azië.

 

Ik coach mensen met vragen op het gebied van interculturele communicatie, werk, lifestyle, gezondheid en levensvragen.

 

Het zoeken naar innerlijke balans is onderdeel van mijn leven. Persoonlijke ontwikkeling vind ik belangrijk en die kwam op een dieptepunt toen ik op mijn 36e jaar een burn-out kreeg. Ik moest opnieuw leren vertrouwen op mijn lichaam. Op de sportschool kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. Yoga raakte iets in mij wat ik nog niet kende. De concentratie in de yogahoudingen en het prettige rustige gevoel na een les zorgden ervoor dat ik naar de lessen bleef gaan. In die periode begon ik met een lichaamsgerichte opleiding om mijn lichaam beter te begrijpen. Vormen die o.a. aan bod kwamen waren, ademtechnieken, expressieve dans en actieve meditaties. Kortom: Bodywork.

Na de burn-out periode verliet ik mijn baan als casemanager en coach van vluchtelingen en vertrok ik naar Mali voor ontwikkelingswerk. Op Kreta volgde ik eerst nog een 200 uurs yogadocentenopleiding, zodat ik in Mali privé yogales kon geven aan Malinese vrouwen. In Togo en Ghana deed ik ontwikkelingswerk op het gebied van gezondheidsvoorlichting en interculturele communicatie.

Yoga bleef een aantrekkende werking op mij houden. Ik wilde meer weten van yoga. In 2017 begon ik de driejarige dynamische Hatha yoga docentenopleiding bij Ron van der Post.

Yoga heeft mij de afgelopen tien jaren veel gebracht. De yoga oefeningen, de ademhalingstechnieken, meditatie en de yogatheorie waren ondersteunend in het loslaten van geliefden, dromen en idealen.

Tijdens de yogaopleiding bracht de theorie mij inzicht in de gebeurtenissen in mijn leven en mijn eigen rol daarin. Yoga is een leven lang leren. Een leven zonder yoga kan ik mij niet meer voorstellen. Het is zoveel meer dan alleen de fysieke oefeningen.

Ik zie veel overeenkomsten tussen yoga en professioneel coachen. De cognitieve insteek van coaching (mindful) en het fysieke (bodywork) van yoga, dans, adem en meditatie zorgen voor balans in lichaam en geest.

​Mijn kernwaarden zijn balans, eerlijkheid, integriteit en avontuur.

De opgedane kennis en ervaringen geef ik graag door in de vorm van yoga, coaching, dans, meditatie, adem, humor en beweging. 

URS_6331_edited.jpg
bottom of page