top of page
Zoeken

Be true, be you

Bijgewerkt op: 16 jun. 2022

‘Je hebt ook een motto nodig!’ werd er tegen mij gezegd. ‘Huh, dat ook nog? Ik dacht dat we bijna klaar waren.' Ik had er niet bij stilgestaan dat bij het maken van een website zoveel komt kijken. Details zoals kleur, schaduw, vorm, net iets andere kleur voor contrast etc., zaken waar ik nog nooit over had nagedacht, vroegen aandacht. Soms overweldigde het verborgen werk dat naar de oppervlakte kwam mij. Toch verzamelde ik na een verzwikte enkel en Corona de moed om over een motto na te denken. Een antwoord was niet zomaar bedacht en al vrij snel had ik door dat het ontwerpen van een website een persoonlijk ontwikkelingsproces is wat tijd vraagt. Een proces waarbij ik meer mezelf ontdek en laat zien en deel wat ik belangrijk vind. Wie weet inspireert het anderen?


Ik onderzocht mijn gedachten, automatische neigingen en mijn waarden. Wat wil ik uitstralen en eigenlijk zeggen, waar sta ik voor en welke boodschap breng ik de wereld in? Grote vragen die mijn creativiteit soms verlamden en mijn onderscheidingsvermogen testten. Om mijn gedachten te ordenen hielp het mij om ze op te schrijven. Spontane ideeën schreef ik op post-its die ik kriskras op de muur van mijn kantoor plakte. Het idee had een plek en was uit mijn hoofd.

Het cliché was waar; door de focus op iets anders te richten ontstond er ruimte voor datgene waarnaar verlangd werd en kon het naar mij toe komen. Voor mij was dat tijdens een routineklus, bij het uitruimen van de wasmachine. Ineens was daar mijn motto! Zeker weten dat dit klopt, geen twijfel meer, niet nog een nachtje erover slapen. Dit is het!


BE TRUE, BE YOU!Be true, be you! Daar zit alles in waar ik voor sta en nu ben. Het is een feestje wanneer het kwartje valt en het klopt! Net zoals bij de bepaling van de naam van mijn bedrijf Mindful Bodywork tijdens een meditatie ineens daar was.

Be true, be you! Mijn motto onderstreept onder andere mijn waarde eerlijkheid. Wees echt, wees jezelf. Dat gun ik iedereen vanuit het diepst van mijn hart. Be true, be you. Wees authentiek, wees uniek en deel het met de wereld! Be true, be you, Yes! Dit is het! Ik wil mensen stimuleren om zelfonderzoek te doen. Om het onderscheid te kunnen maken tussen aangeleerde en eigen gedachten.


Be true, be you, vanuit die intentie publiceerde ik in augustus 2021 mijn website. www.mindfulbodywork.nl


Weer een stap verder.


En dan begint het pas echt… Be true, be you. Het delen van mijn waarden in woord en beeld had direct effect op mijn omgeving. Er kwamen uit onverwachte hoek reacties op mijn publicaties. En gaven mij direct een kans mijn motto Be true, be you werkelijk te leven.


Hoe ‘True’ ben ik aan mezelf, hoe goed ken ik mezelf, wie is die ‘mezelf’? Is die anders dan de kindertijd, puberteit, adolescentie, werkend, dansend, reizend en in verdrietige en plezierige periodes? Of is die ‘Be you’ steeds dezelfde? Ben ik er steeds beter naar gaan luisteren tijdens het uitpakken van de cadeaus die het leven voor mij in petto had tot nu toe? Wie is die You?


Sinds het bestaan van mijn motto Be true, be you is het een duidelijke richtlijn en check voor mijn waarden. (eerlijk, integer, avontuur en balans).


Door eerlijk naar mezelf te zijn en het motto Be true, be you te leven, heb ik ontdekt dat ik een nieuwe manier van luisteren heb ontwikkeld. Ik voel beter mijn grenzen en geef ik ze aan. Het kan niet anders dan dat dit een effect heeft op al bestaande relaties. Die vervolgens breken omdat ik niet meer dezelfde ben zoals voorheen.


Ga je Be true, be you leven dan kan dat inhouden dat vrienden en kennissen uit je leven verdwijnen. Of je werk- en leefomgeving voelen niet goed meer. Ik geef een kort voorbeeld van een paar jaar geleden toen ik was aangenomen voor een geweldige baan als teamcoach. Eindelijk kon ik doen wat ik wilde doen, dacht ik. Toch voelde er iets niet goed. Misschien herken je het, zo'n gek onderbuik gevoel dat je duidelijk wil vertellen dat dit tóch niet de juiste plek is. Ook al is het rationeel de beste optie om de baan wel te accepteren, omdat het zo’n leuke functie is met een goed salaris en secondaire arbeidsvoorwaarden.

Voor mij is het belangrijk om de emotionele route van buik naar hart en hoofd helder te krijgen. Om op basis daarvan een besluit te nemen die in overeenstemming is met mijn waarden. Daar ben ik trouw aangebleven en heb de opdracht teruggegeven. Be true, be you... ja, dat voelt goed. Met het vertrouwen in mezelf en het leven, geloof ik dat er iets beters voor mij is. Ik heb nee gezegd en daarmee Ja tegen mezelf.


Be true, be you… het onderzoek van jezelf. Wie ben je werkelijk? Respecteer je je grenzen of maak je de ander belangrijker uit angst voor zijn of haar mening? Ben je je onbewust gaan hechten aan zelf bedachte zekerheden die je ervan weerhouden om jezelf te laten zien? Heb je de moed om de zoektocht naar jezelf aan te gaan? Welke patronen ben je gaan leven en welke concessies doe je? Ik geloof niet in goed of fout. Er is maar één zoals jij, met een uniek pakket aan kwaliteiten, talenten, kennis en ervaringen. Ik wens je toe je essentie te leven door jezelf de vraag te stellen ben ik

Be true, be you op dit moment in mijn leven?


TEST


Be true, be you als je navigator.


Je kunt een test doen door een maand elke dag bij keuze momenten

Be true, be you in gedachten te nemen en te luisteren naar welk antwoord er komt.


Hoe: Schrijf het motto op post-its, plak het bijvoorbeeld op de toiletdeur en keukenkastjes, zodat je steeds vaker deze boodschap bewust en onbewust ziet. Net zoals sluikreclame werkt. Het kan niet anders dan dat je ernaar gaat leven.

Duur: 1 maand of levenslang.

Meten: Gebruik de SMART- methode om je inzichten en acties te noteren.

(specifiek, meetbaar, actie, resultaat, tijd)


Schrijf je gedachten op. Koppel er een Be true, be you - actie aan door bijvoorbeeld een grens aan te geven of je uit te spreken over iets wat je bezig houdt. Ik ben benieuwd welke inzichten het je oplevert en wat je ermee gaat doen.


Laat je het me weten in de opmerkingen hoe Be true, be you voor jou werkt?


Stuur me een mailtje als je hierover persoonlijk met me in gesprek wilt.


- Be true, be you -

© Copyright Elizabeth Hooijenga, Mindful Bodywork, 14 juni 2022


Disclaimer:

Het content, grafisch materiaal, motto, quote's, logo's, afbeeldingen, vormgeving, standpunten en adviezen dat door Elizabeth Hooijenga, eigenaar van Mindful Bodywork.nl wordt gedeeld op de website Mindful Bodywork.nl valt onder Intellectueel Eigendomsrecht en Auteursrecht. Content van Mindful Bodywork.nl verspreiden en kopiëren door derden en/of voor commercieel gebruik door derden is verboden.

Het gedeelde content op de website is op basis van eigen persoonlijk vergaarde kennis door middel van opleiding en levenservaring. Elizabeth Hooijenga, auteur en eigenaar van Mindful Bodywork kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de interpretatie van het gedeelde content. Eenieder die inspiratie op doet en/of inzicht in persoonlijke ontwikkelingsprocessen krijgt, door het content op de website, is en blijft zelf verantwoordelijk voor de interpretatie en eventuele uitvoering hiervan.

Op de website Mindful Bodywork.nl zijn de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van toepassing, te vinden onderaan de website.

111 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


URS_6331_edited.jpg
bottom of page