top of page
Zoeken

ME-TIME

Echte Me-time. Wat is het eigenlijk en hoe besteed je je tijd als er niets van je verwacht wordt? Hoe voelt het om (even) alleen te zijn met jezelf en je geen rollen of functies hebt te vervullen naar een ander? Me-time… wie ben je alleen en zonder beeldscherm en Wi-Fi? Tijd voor en met jezelf is van wezenlijk belang om weer op te laden van eerdere inspanningen en ervaringen.


Bij het meditatiegedeelte tijdens een yogales kan stilte en alleen zijn voor een ongemakkelijk en rusteloos gevoel zorgen. Mijn ervaring is dat de eerste paar keren in solitude altijd even wennen is. Het naar buiten gericht zijn op de ander, familie, partner, collega, vrienden, mail, telefoon etc. die om aandacht vragen zijn er even niet. In individuele afzondering detox je je mind en zenuwen. Langzaamaan doorbreek je de alertheid van ‘aan-staan’ en iets moeten.


De muziekgroep uit de jaren '90 De La Soul, zong het al, ‘It’s just me, myself and I’ Hoe je ook iets wendt of keert, het komt altijd weer bij je terug. Daarom is het belangrijk dat je comfortabel bent met je eigen gezelschap. Meditatie en diep ademen zijn instrumenten om meer gewend te raken aan stilte. Stilte is er altijd en zorgt voor balans.


Me-time kun je het beste organiseren door naar een andere omgeving te gaan, in ieder geval uit je vertrouwde omgeving waar ruimte is voor jezelf. Om een tijdje op een andere plek te zijn in de natuur creëer je een kans om je gedachten te ordenen en eens diep te ademen.Op de foto staan in Afrika gemaakte slippers waarvan de zolen zijn gemaakt van autobanden. Deze slippers zijn slijtvast en we hebben avontuurlijke reizen meegemaakt. Beide slippers staan nu in het zand, een pauze en een pas op de plaats. Tijd voor Me-time, ontspanning en mezelf opladen voor nieuwe avonturen. Maak eens een wandeling door de natuur, waarbij je vanuit de buik ademt, in en uit door de neus. Drie minuten bewust vanuit je buik ademen. Makkelijk te doen, je adem heb je altijd bij je. Geniet van het effect. Elizabeth Hooijenga

www.mindfulbodywork.nl


© Copyright All rights reserved, 18 augustus 2022 Groningen


Disclaimer:

Het content, grafisch materiaal, motto, quote's, logo's, afbeeldingen, vormgeving, standpunten en adviezen dat door Elizabeth Hooijenga, eigenaar van Mindful Bodywork.nl wordt gedeeld op de website Mindful Bodywork.nl valt onder Intellectueel Eigendomsrecht en Auteursrecht. Content van Mindful Bodywork.nl verspreiden en kopiëren door derden en/of voor commercieel gebruik door derden is niet toegestaan.

Het gedeelde content op de website is op basis van eigen persoonlijk vergaarde kennis door middel van opleiding en levenservaring. Elizabeth Hooijenga, auteur en eigenaar van Mindful Bodywork kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de interpretatie van het gedeelde content. Eenieder die inspiratie op doet en/of inzicht in persoonlijke ontwikkelingsprocessen krijgt, door het content op de website, is en blijft zelf verantwoordelijk voor de interpretatie en eventuele uitvoering hiervan.

Op de website Mindful Bodywork.nl zijn de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van toepassing, te vinden onderaan de website.

57 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


URS_6331_edited.jpg
bottom of page